3 Ekim 2013 Perşembe

Sosyal medyada kötü yönetici karikatürleri

Bu sıralar sosyal medyada özellikle de linkedin'de çok fazla miktarda beceriksiz kalitesiz yöneticileri anlatan  karikatürler paylaşılıyor.  Bu paylaşımın sebepleri şunlar olabilir:


  • İbret olsun diye kötü yöneticilerin ne kadar kötü olduğunu tüm dünyaya anlatmak.
  • Kötü yöneticisi varsa ona mesaj göndermek
  • Birazcık eğlence

Bu aralar HBR Türkiye'nin Haziran 2013 sayısındaki "Liderliğin karanlık yüzü" yazısını bitirmeye çalışıyorum. Bitirdiğimde bununla ilgili notlarımı yayınlayacağım.

Bu yazıda özetle kötü liderlerin ikiye ayrıldığından bahsediyor. Kötü liderlerin bir kısmı art niyetli, yıkıcı,saldırgan,ahlaksız,yalan söyleme gibi tavırlar içerisinde iken diğer kısmı ise ekibini yönetemeyen pasif ve beceriksiz kişiliklerdir.


Bu girişten esas mevzuya geleyim. Sürekli kötü yönetici,lider karikatürleri paylaşarak yöneticileri eleştirenler ileride kendilerinin de yönetici  olabileceğini az çok hesap ediyorlardır sanırım.  Umarım eleştirilen kişiler gibi olmamak için kendimizi geliştiriyoruzdur. Aksi halde yönetici olduğumuzda bizim de eleştirdiğimiz kişilerden bir farkımız olmayacaktır. İşin daha kötüsü, kendimizi iyi tanıyıp eksikliklerimizi göremediysek eleştirdiklerimizden daha kötü bir yönetici bile olabiliriz :)

Özetle eleştiri güzel ama yetmez. Eleştiri hazzını kendimizi geliştirmenin vereceği güven ile devam ettirmemiz lazım.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder